زیان میلیونی ثبتنام کنندگان خودرو با مصوبه جدید
مصوبه اخیر دولت در حالی صادر شده که علاوه بر سردرگمی خریداران و بازار، باعث انتقاد خودروسازانی که تاکنون بر لزوم افزایش قیمت خودرو تأکید داشتند، شده است. در این میان بیشترین ضرر نصیب خریدارانی میشود که برای پیش خرید خودرو در ماههای گذشته اقدام کرده و هیچگاه فکر نمیکردند زمان تحویل خودرو، قیمت نمایندگی دو برابر قیمت قبل شود و حتی از نرخ بازار آزاد در زمان ثبتنام هم بالاتر رود.
حسینی، یکی از خریداران متضرر محصولات مدیران خودرو در این مورد به فارس میگوید: ابتدای دیماه برای خرید ام وی ام X33 اقدام کردم ، در آن زمان قیمت مصوب این خودرو 30 میلیون تومان بود و قرار شد خودرو را در مدت 2.5 ماه به من تحویل دهند.
وی با بیان اینکه در قرارداد خرید، جملهای با مضمون «محاسبه قیمت خودرو با نرخ روز» ذکر شده بود، ادامه میدهد: در آن زمان، قیمت مصوب ام وی ام ایکس33 حدود 30 میلیون تومان و قیمت همین خودرو در بازار آزاد 45 میلیون تومان بود.
وی میگوید: اخیرا سازمان حمایت قیمت مصوب X33 را 63 میلیون تومان تصویب کرده که دو برابر نرخ مصوب قبلی است، این در حالی است که من هیچوقت فکر نمیکردم قیمت این خودرو دو برابر شود.
این خریدار تصریح میکند: اگر به جای خرید خودرو از نمایندگی، آن را همان زمان از بازار آزاد میخریدم و یا پولش را برای دلار صرف میکردم، امروز برایم صرفه داشت.
وی میگوید: شرکت مدیران خودرو نیز در صورت انصراف از تحویل خودرو، به من سود 7 درصدی را بابت پولم پرداخت میکند که باز هم به ضررم است.
* میانگین قیمت ایکس33، 49 میلیون میشود، نه 63 میلیون!
این خریدار با اشاره به مصوبه اخیر قیمت گذاری خودرو و ابلاغ آن از سوی دولت، میگوید: در این مصوبه عنوان شده که قیمت جدید خودروها بین نرخ محاسباتی و قیمت بازار آزاد تعیین شود، این در حالی است که با در نظر گرفتن نرخ 68 میلیون تومانی امویام X33 در بازار و قیمت مصوب قبلی 30 میلیون تومانی آن، معدل قیمت حدود 49 میلیون تومان میشود، نه 63 میلیون تومان.
به گفته وی، این اقدام دولت باعث شد تا دیگر به خرید از تولیدکنندگان اعتمادی نداشته باشم، زیرا اعتماد به بازار آزاد بیشتر است.
* 3 ماه بعد از دریافت پول میگویند خودرو نداریم
ملک پاسار یکی دیگر از خریداران متضرر محصولات مدیران خودرو نیز به خبرنگار فارس میگوید: اواخر مرداد امسال برای خرید یک دستگاه امویام 315 به قیمت 18 میلیون تومان اقدام کردم که قرار بود این خودرو اواسط آبانماه به من تحویل داده شود.
وی با بیان اینکه هنوز خودرویی به من تحویل داده نشده است، ادامه میدهد: برای خرید این خودرو با شرکت "پیشگامان تشریفات خودرو ایرانیان" قرارداد بستم که ظاهراً یک شرکت لیزینگی برای فروش خودرو است.
این خریدار میگوید: پس از گذشت زمان مقرر تحویل خودرو، و وقتی دیدم از طرف شرکت با من تماسی نگرفتند با شرکت تماس گرفتم و دلیل تأخیر را از آنها پرسیدم.
وی توضیح میدهد: مسئولان این شرکت عنوان کردند که به دلیل تحریم ها، امکان واردات قطعات خودرو وجود ندارد و فعلاً نمیتوانیم خودرو شما را تحویل دهیم، اگر میخواهید بیایید و پولتان را با سود یک میلیون و 300 هزار تومانی دریافت کنید.
این خریدار متضرر با بیان اینکه از شرکت فروشنده به بخش شکایات شرکت مدیران خودرو شکایت کرده است، میگوید: دفتر مرکزی مدیران خودرو به من اعلام کرد که "قراردادی با نام شما در سیستم نداریم" و ظاهراً قرارداد ما برای خرید ام وی ام به صورت مستقیم با شرکت پیشگامان منعقد شده است.
* با 18 میلیون حتی پراید هم نمیدهند
پاسار با بیان اینکه در تابستان می توانستم با 18 میلیون تومان یک خودروی مناسب خریداری کنم، ادامه میدهد: در حال حاضر با این پول حتی پراید هم نمیتوانم بخرم.
وی میگوید: مسئولان شرکت پیشگامان عنوان کردند که رئیس ما آنقدر آشنا دارد که دستتان به جایی نمیرسد، اگر میخواهید قراردادتان را فسخ کنید.
وی با بیان اینکه از شرکت پیشگامان به وزارت صنعت و دادگستری هم شکایت کردهام، میگوید: مسئولان شرکت پیشگامان میگویند برخی مدیران سایپا، ایرانخودرو و مدیران خودرو، خودروهایی را از شرکت تولیدکننده خارج کرده و به شرکت پیشگامان تحویل میدهند تا در بازار عرضه کنند، اما با ملتهب شدن بازار خودرو فعلاً تحویل خودرو از سوی شرکتهای تولیدی کم شده و تحویل مگان و ام وی ام 315 نیز متوقف شده است.
* پول ایربگی که روی خودرو نصب نشده را گرفتند و پس نمی دهند
اجحاف حق خریداران فقط محدود به تأخیر در تحویل خودرو نمیشود بلکه تأخیر در بازگرداندن پول خریداران نیز از جمله مشکلات مشتریان بازار خودرو است.
سیما آسمانی، خریدار محصول سایپا 111 از نمایندگی سایپا در تبریز در مورد دلیل نارضایتی خود از این شرکت خودروساز به فارس میگوید: اواخر مهر امسال برای خرید خودرو از سایپا ثبت نام کردم و قرار بود خودروی با ایربگ به من تحویل داده شود اما در زمان تحویل، خودرویی بدون ایربگ به من تحویل دادند و گفتند که 300 هزار تومان اضافه پرداختی که بابت ایربگ داشتهام، طی یک هفته به من برگردانده میشود.
وی با بیان اینکه با گذشت 3 ماه از تحویل خودرو، هنوز پول ایربگ به من داده نشده است، ادامه میدهد: علاوه بر این، باید حدود 200 هزار تومان نیز بابت تأخیر در تحویل خودرو به من پرداخت میشد که این مبلغ نیز تاکنون پرداخت نشده است.
* سکوت و پاسکاری مسئولان در مقابل اعتراض خریداران
شکایت خریداران متضرر هر روز در حالی افزایش مییابد که مسئولان وزارت صنعت و سازمان حمایت پاسخگویی به این مشکلات را به گردن یکدیگر میاندازند.
کیومرث فروتنی، مدیرکل ماشینسازی و نیرو محرکه وزارت صنعت در پاسخ به این سؤال فارس که با وجود التهاب بازار خودرو، آیا تاکنون قیمت جدیدی برای خودروها مصوب شده است؟ میگوید: اطلاعرسانی در این مورد برعهده سازمان حمایت است و این سازمان مسئول اطلاعرسانی شده است.
وی میگوید: قبلاً که معاون وزیر صنعت، دبیر کمیته قیمتگذاری خودرو بود اطلاعرسانی از طریق وزارت صنعت انجام میشد ولی در حال حاضر سازمان حمایت مسئول این موضوع است و نباید تداخل وظایف صورت گیرد.
* وزیر گفته صحبت نکنید
این در حالی است که شهرام میرآخورلو، معاون سازمان حمایت و عضو کارگروه حمایت از تولید در این مورد به فارس میگوید: اطلاعرسانی در خصوص قیمتگذاری خودروها برعهده وزارت صنعت است.
وی هر نوع اظهار نظر را بر عهده صالحی نیا، معاون صنایع وزیر صنعت میاندازد و میگوید: طبق دستور وزیر صنعت فقط صالحی نیا میتواند در مورد خرید خودرو، مصوبه قیمت گذاری، ضوابط فروش و پیش فروش خودرو اظهار نظر کند و من اجازه صحبت کردن در این مورد ندارم.
وی در واکنش به این موضوع که رسیدگی به شکایت خریداران وظیفه سازمان حمایت است، نیز میگوید: فقط صالحی نیا حق اظهار نظر دارد.
وی هر نوع مصاحبه را منوط به اجازه مدیر روابط عمومی سازمان حمایت دانسته و در پاسخ به این سوال که آیا مدیر روابط عمومی سازمان حمایت برای شما تعیین تکلیف میکند و اگر ایشان اجازه دهد شما باید پاسخگوی خریداران باشید؟ میگوید: بله، حتماً چنین قراری گذاشته شده است.
وی به خبرنگار فارس می گوید: شما نگران حق مردم هستید یا بخش خبری خودتان؟ خبرنگار فارس گفت ما نگران حق مردم هستیم و رسالت خبری ما نیز این است که این موضوع را پیگیری کنیم. میرآخورلو می گوید: از نظر من، خبرنگاران میخواهند بحث را جنجالی کنند.
وی در واکنش به گفته خبرنگار فارس که خریداران متضرر هر روز با دفتر خبرگزاری تماس میگیرند و ما وظیفه پیگیری موضوع را داریم، میگوید: این خریداران با من هم تماس میگیرند و ما کارشان را پیگیری میکنیم.
خبرنگار فارس گفت: چرا از طریق رسانههای خبری برای پاسخگویی به تمام خریداران اطلاع رسانی نمیکنید؟ که وی این موضوع را به عهده رئیس سازمان حمایت گذاشت. این در حالی است که رئیس سازمان حمایت نیز پاسخگوی تماس خبرنگار فارس نیست و علاوه بر این، مدیر روابط عمومی سازمان حمایت هم در تماس خبرنگار فارس وعده داد که پاسخ این سازمان را به صورت مکتوب به فارس ارائه کند ولی تاکنون این وعده نیز محقق نشده است.
بلاتکلیفی خریداران در بازار نابسامان خودرو در حالی ادامه دارد که هیچ نهاد مشخصی وظیفه رسیدگی به شکایات متضرران بازار خودرو را بر عهده نمیگیرد و حتی دستگاههای مسئول به ویژه سازمان حمایت و وزارت صنعت از پاسخگویی به مشکل خریداران شانه خالی میکنند.
این در شرایطی است که پس از تصویب دستورالعمل جدید قیمتگذاری خودرو محسن صالحی نیا معاون وزیر صنعت با حضور در برنامههای متعدد تلویزیونی به تشریح دستورالعمل و دفاع از آن پرداخت، اما با شدت گرفتن انتقادات و نارضایتی مردم هیچ یک از مسئولان از جمله سازمان حمایت که ناظر اصلی اجرای مصوبه است از ارائه هر گونه پاسخی به انتقادات و نگرانیهای مردم خودداری میکنند.
گردآوری :
| / مرجع خبر : خبرگزاری فارس |
تاریخ درج خبر : 1391/11/17 |