عیدی کارگران را شب عید یا بعد از آن ندهید
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: اگر قدرت خرید کارگران و مردم به تناسب تعریف قیمتی که در خصوص کالا و خدمات دولتی برای سال آینده صورت گرفته افزایش پیدا نکند در آن صورت درآمدهای پیشبینی شده دولت هم محقق نخواهد شد.
هادی ابوی به خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، گفت: انتظار ما این است که پیشنهادات گروه کارگری در مورد دستمزد سال آینده مورد توجه جدی ستاد دستمزد و شورای عالی کار قرار گیرد چرا که اگر به تناسب تعریف قیمتی که در خصوص کالا و خدمات دولتی صورت خواهد گرفت قدرت خرید کارگران و مردم افزایش نیابد در حقیقت درآمدهای دولت هم محقق نخواهد شد.
وی با اشاره به تعیین دستمزد سال 92 گفت: دستمزدی که ستاد دستمزد و شورای عالی کار برای سال آینده تعیین خواهند کرد در حقیقت دستمزدی است که قرار است کارگران با آن یکسال را زندگی کنند بنابر این خواسته جامعه کارگری این است که این رقم واقعبینانه و به دور از اعمال سلیقههای فردی صورت گیرد.
ابوی در ادامه درباره پرداخت عیدی کارگران تا پایان سال گفت: عیدی و پاداش کارگران مصوبه مجلس را دارد و بر اساس همان هم باید همه ساله پرداخت شود به این نحو که حداقل دو ماه و حداکثر سه ماه دستمزد قانونی کارگر باید به عنوان عیدی و پاداش از سوی کارفرما پرداخت شود.
ابوی با انتقاد از برخی کارفرمایان که عیدی و پاداش کارگران را به بهانه شرایط اقتصادی و تورمی با تاخیر پرداخت می کنند، گفت: کارفرمایان باید بدانند که تورم، گرانی و افزایش قیمتها اگر برای آنهاست برای کارگران هم هست و از آن مستثنی نیستند بنابراین انتظار جامعه کارگری این است که نسبت به پرداخت عیدی و پاداش کارگران بر اساس قانون مصوب اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی حقوق و دستمزد را به ریال می گیریم اما به نرخ دلار خرج می کنیم و شورای عالی کار هم در بحث دستمزدها وارد نشده و اقدام موثری در جهت کاهش تورم در کشور صورت نگرفته انتظار داریم حداقل عیدی و پاداش کارگران کمی زودتر و در همین بهمن ماه پرداخت شود تا قدرت خرید خانوار کارگری کمی تقویت شود.
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در عین حال پیشنهاد کرد که اگر کارفرمایان به راستی با نبود نقدینگی مواجه هستند حداقل بخش قابل توجهی از عیدی و پاداش را این ماه پرداخت کنند و آن را به شب عید که قیمتها افزایش پیدا کرده یا بعد از عید که دیگر کارساز نیست، موکول نکنند.
ابوی درباره آن دسته کارفرمایانی که به جای دوماه، تنها یکماه حقوق را مبنا و ملاک پرداخت عیدی و پاداش قرار می دهند، گفت: چنین کاری خلاف قانون است و کارگران می توانند به مراجع رسیدگی کننده یا هیاتهای حل اختلاف مراجعه کنند و کارفرمایان هم به خوبی می دانند که اگر این رویه در پیش گرفته شود به ضرر خود آنها خواهد بود چون جریمه شده و با جریمه این مبلغ را باید بپردازند همانند بیمههای سازمان تامین اجتماعی که اگر کارفرما سهم خود را پرداخت نکند، تامین اجتماعی با جریمه از کارفرما می گیرد.
گردآوری :
| / مرجع خبر : ایسنا |
تاریخ درج خبر : 1391/11/8 |