بازار لپتاپ در تب و تاب
گفته میشود تلفن همراه و رایانه از کالاهای لوکس تفکیک شده و واردات آنها آزاد است. با این حال این روزها فعالان این عرصه گلایههای متعددی دارند و مشتریان این بازار هم بعضا با قیمتهایی بالاتر و شرایطی مبهم تر مواجه میشوند.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، در پی نوسانات بازار ارز تصمیمات مختلفی برای کنترل بازار اتخاذ شد که از جمله آنها میتوان از در نظر گرفتن اولویتهای 10 گانه توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت یاد کرد.
برای عملیاتی کردن این تصمیم مهدی غضنفری اینگونه اعلام کرده بود که در میان اولویتهای 10 گانه موردنظر، دو گروه آخر به کالاهای لوکس مربوط میشود و زین پس واردات این کالاها حتی با ارز آزاد هم ممنوع خواهد بود.
نکته جالب این که در لیست کالاهایی که جزو این گروه محسوب میشدند انواع گوشیهای همراه و رایانه و لپ تاپ نیز در کنار مواردی مانند خودروهای گران قیمت و پرمصرف خارجی قرار گرفته بودند.
به همین دلیل خیلی نگذشت که خیل انتقادات به این تصمیمگیری، مسوولان را بر آن داشت که از قانون نانوشته منع واردات این اقلام منصرف شود و اینگونه اعلام کنند که زین پس ثبت سفارش اولویت 10 از گروه کالاهای وارداتی ممنوع بوده و سایر اولویتها آزاد است و واردکنندگانی که پیش از این به ثبت سفارش اقدام کرده اند، اجازه ترخیص کالای خود را از گمرک دارند و حقوق مکتسبه آنها براساس قانون صادرات و واردات رعایت میشود.
همچنین این گونه اعلام شد که انواع رایانه و تلفن همراه در اولویت 9 واردات قرار گرفته و ثبت سفارش و واردات این نوع اقلام ممنوع نخواهد بود و فعالان این عرصه می توانند برای واردات کالاهای مورد نیاز خود اقدام به ثبت سفارش کنند.
اما پس از این تصمیمات و با توجه به کاهش نسبی قیمت ارز انتظار میرفت کاربران و مشتریان این کالاها شرایط بهتری را تجربه کنند تا پس از دورهای یک ساله که قیمت این اقلام حتی تا دو برابر بالا رفته بود، شاید در این روزها کاهشی حتی جزئی در قیمتها ایجاد شود.
با این حال این گونه به نظر میرسد که با وجود وعدههای داده شده همچنان مشکل واردات این اقلام پابرجاست و همچنان ثبت سفارش در این زمینه درگیر اما و اگرهای متعدد است.
رییس اتحادیه فنآوران رایانه تهران به تازگی در گفتوگویی با ایسنا اینگونه عنوان کرد که اگرچه گفته میشود ممنوعیت ورود کالاهای آی.تی به کشور برداشته شده اما متاسفانه هنوز همکاران ما دراین زمینه با مشکلات متعدد مواجه هستند وهنگامی که برای ثبت سفارش مراجعه می کنند یا با سایتهای بسته مواجه می شوند ویا موفق به انجام این کار نمی شوند.
محمد مهدی میرمهدی کمیجانی ادامه داد: دراین میان عده بسیاری هم کالاهای مورد نیاز خود را وارد کردهاند اما این کالاها به دلیل آنکه با ارز مرجع خریداری نشده در گمرک مانده است.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: همچنان واردات برخی اقلام این عرصه ممنوع است و جالب اینکه این اقلام که از جمله می توان آنها به ریبونها پرینتر اشاره کرد مصرف بسیاری هم در بازار دارند.
رییس اتحادیه فنآوران رایانه تهران در عین حال به تاثیر این اتفاقات بر قیمت انواع رایانه ها اشاره کرده و اظهار کرد: متاسفانه گاه با تصمیمات ناآگاهانه وضع بازار به هم میریزد و موجب میشود کالایی که میتوان آن را با چهار یا پنج هزار تومان تامین کرد، به قیمت 20 هزار تومان برسد و با قیمتی چهار برابر فروخته شود. در این میان بیشترین ضربه راهم مشتریان این بازار میبینند.
گردآوری :
| / مرجع خبر : تابناک |
تاریخ درج خبر : 1391/9/25 |